Čtvrtek, 19. 10. 2017
DomůO násUživatelská sekce
Propagace zdarma
Inzerce
Inzerce zdarma
Vkládání nových článků uživateli i nové registrace byly dočasně pozastaveny.
Zdraví a životní styl | Zábava a volný čas

Kuchařka pro všední dny i pro svátky



Vaříte, pečete? Nejenom pro milovníky dobrého jídla a pití, ale i pro zkušené a nezkušené hospodyně je tu blog Hospodyne.Mojerecepty.sk. Najdete tu řadu přehledně roztříděných receptů pro každou příležitost.

Kuchařka hospodyně: Blog s recepty české a světové kuchyně, mnohdy i s obrázky
Vaříme s radosti, pečeme s láskou, jíme s požitkem. Tak by se dalo shrnout motto webu. Najdete zde recepty z obrázky, spoustu rad, tipů i zajimavosti. Všechny recepty jsou přitom dostatečně podrobné, takže podle nich zvládne vařit nebo péci i začátečník.

Jeden příklad za všechny
A co tu najdete? Třeba tento recept: Křehká – Perníková chaloupka. Zní takto: Na chaloupku – 300 g medu, 150 g margarínu, 700 g hladké mouky, 250 ml kefíru, 2 lžičky kypřicího prášku, balíček perníkového koření, lžička koriandru, špetka soli, nastrouhaná kůra z citronu, vejce, 500 g moučkového cukru. Na ozdobení – 400 g sušeného ovoce, 50 g slunečnicových semínek, 24 kousků cukroví, 24 stuh, arch papíru.

Med a margarín rozpustíme. Necháme mírně vychladnout. Spolu se všemi ostatními přísadami vypracujeme těsto, které necháme přes noc přikryté odpočinout. Nejprve si připravíme z lepenky šablony. 2 stěny (8 x 23 cm) vždy s jedním oknem, 2 domovní štíty (21 x 23 cm). Ve výšce 8 cm začíná šikmá střecha. V jednom nebo v obou štítech je okno a v jednom dveřní otvor. 2 části střechy (21 x 25 cm). Pro komín vyřízneme na jedné straně otvor 9 x 9 cm. Komín – kvádr o stranách 9 x 6 cm, 9 x 13 cm, a 9 x 19 cm. Boční strany budou dvě. Těsto rozválíme na plát o síle 5 mm. Podle šablon nakrájíme jednotlivé díly. Ze zbytků vykrájíme části pro plot a stromy. Troubu předehřejeme na 200° C. Jednotlivé díly rozložíme na vymaštěný plech a pečeme asi 10 minut. Dáme vychladnout. Na plech položíme utěrku. Moučkový cukr promícháme s vodu. Stěny a štítky k sobě přilepíme cukrovou polevou. Na plechu je necháme zaschnout. Po sestavení slepíme celou chaloupku cukrovou polevou. Komín spojíme a zasadíme do otvoru. Plot i stromy zafixujeme. Zbývající cukrovou polevu přilepíme na střechu sušené ovoce a semínka. Místy posypeme chaloupku práškovým cukrem, kterým naznačíme sníh. Stužky s papírkem, na kterém jsou data adventního kalendáře (1 - 24) pomocí cukroví připevníme na komín.

Příprava cca 4 hodiny, odležení cca 12 hodin, pečení cca 10 minut.

Pár poznámek na závěr
Na blogu najdete řadu receptů - na tradiční i netradiční českou kuchyni, vánoční cukrovinky, zákusky, dorty, drůbež, grilování, houby, guláše, konzervování, témata na české a moravské zabíjačce, nápoje, palačinky, pizza, ryby, polévky, saláty, těstoviny, velikonoce a jiné. Prostě je z čeho vybírat.
(21. 11. 2008 | milan)


Zaujal vás tento článek? Upozorněte na něj ostatní...


Komentáře
Bílky
Zkus našlehané bílky s cukrem. Musí to být hodně husté - jako na pěnové cukroví - jen budeš muset sladit ten perník a tu pěnu aby se nic z toho nepřipálilo.
Tak tu perníkovou chaloupku bychom si dali líbit
Jen se mi zdá, že ten sníh z práškového cukru nebude úplně jako živý. Ale jak jinak ho udělat? Máte někdo nějaký tip?

>>> Číst a vkládat komentáře <<<
Horké články
Aktuální citát

Citát

Inzerce
Anketa
Inzerce
Nejčtenější články

 

©2008-2017 OkoWebu.cz
Provozovatel: Bispiral, s.r.o. | Ochrana soukromí